A Lágymányosi hídon, bocsánat, Rákóczi hídon Pestről Budára menet a száguldásnak nincs sok értelme. Alig volt rá még példa nálam, hogy a Dombovári úti kereszteződésben lévő lámpánál ne kapjak pirosat. Ráadásul a kocsisor mindig feltorlódik előtte.

A fedélzeti kamerámmal rögzített eset arról tanúskodik, hogy a kocsisor mindkét sávban folyamatosan halad a megengedett 70 km/órával (talán picivel többel). A külső sáv egy kicsit megtorpan a Pázmány Péter sétányra lehajtók miatt, de két személygépkocsi be akarja hozni a pár másodperces veszteséget. Előbbi még biztonsággal, bár értelmetlenül jobbról megelőz, utóbbi még nagyobb értelmetlenséggel, úgy 90 km/órával, rendkívül balesetveszélyesen bevág elém.

Az autós nagyon sokat nyert, előbb ért a piros lámpához. Az úti célja a Savoya Park volt, két autóval előttem ért oda.

A bejegyzés trackback címe:

https://e-tanu.blog.hu/api/trackback/id/tr1003444046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GeorgeJung 2012.08.08. 11:36:01

Nagyon el kéne gondolkodni azon, hogy akit jobbról meg tudnak előzni, az épp nem tart jobbra.

Teljesen irreveláns, hogy az előző ezzel mennyit nyer - az nem a Te dolgod.

Ha pedig azzal jönne valaki, hogy "ahol fel vannak festve a sávok, ott nincs jobbratartás", azoknak: ez úgy folytatódik, hogy "amennyiben ezzel nem tart fel másokat". Mások sebességének megítélése szintén irreveláns, lehet, hogy én a megengedett maximummal megyek, ha mögöttem gyorsabban jönnek, nekem le KELL mennem.

De mivel egy másik videóban ("előzés a gyorsítósávban", ami sem nem előzés, sem nem gyorsítósáv) sem született semmiféle válasz a kritikára, nem lepődök meg, ha itt sem fog.
süti beállítások módosítása