Egy tipikus, sok esetben halállal végződő közlekedési helyzetet rögzítettem, ezúttal szerencsés kimenetellel. Budapesten, a XI. kerületben, a Szent Gellért rakpart és a Kelenhegyi út kereszteződésében startolt a taxi a lámpa zöldre váltásakor. Rögtön szabálytalanul a belső sávba sorolt, majd onnan vissza, mert a Szent Gellért tér másik oldalán lévő lámpánál állt egy kocsi a belső sávban. A taxis az éppen zöldre váltó lámpánál akart lendületből átmenni, csakhogy egy gyalogos úgy gondolta, hogy átfut még a zebrán, hiába mutatott már tilost neki a lámpája. Az álló autó takarásából előbukkanó férfit az utolsó pillanatban vette észre a taxis, a sofőr a fékre taposott, így egy nagyobb lépéssel a gyalogos még éppen el tudta kerülni, hogy a kerekek alatt végezze.

Az ilyen balesetek tipikusak. Sosem szabad ész nélkül elszáguldani egy álló (nem parkolóra gondoltam) autó mellett, nemhogy egy zöldre váltó lámpánál.

A bejegyzés trackback címe:

https://e-tanu.blog.hu/api/trackback/id/tr183505253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása