Egy gyalogos lelépése a járdáról a tilosban több ok miatt is veszélyes. Az a legtriviálisabb, hogy saját magát veszélyezteti, és az éppen érkező autó se jár jól. Viszont egy hülye százat csinál, és így akár egy tömeges gázoláshoz is hozzájárulhat.

Budapesten, a XI. kerületben, az Október 23. utcában, a Petőfi híd felé, az Allee-nál álltam a piros lámpánál az autómmal. Egy gyalogos nő úgy döntött, hogy bár piros a rá vonatkozó lámpa, és többen türelmesen le is cövekeltek, ő megpróbál még átfuni a többsávos úton. Éppen sikerült neki. Könnyen tragédiával is végződhetett volna, ha egyfelől a mögötte lévő gyalogost pszichikailag magával húzza, és telibe vágja az az autós, amelyik lendületből jött, hogy a kereszteződésben áthaladjon a már zöldre váltott lámpán.

A bejegyzés trackback címe:

https://e-tanu.blog.hu/api/trackback/id/tr104298452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása