Úgy tűnik, jogosan, kérdőre vonási célból feltehető ez a kérdés annak a két autósnak, akik a 6-os főút XXII. kerületi szakaszán karamboloztak. A Hajó utcai OMV benzinkútnál, a Rákóczi híd felé vezető oldalon, a belső sávot, kismértékben a külső sávot torlaszolták el a kocsik. Láthatólag személyi sérülés nem történt, mert rendőr sehol, és a férfi és a nő "vígan" töltögette a baleseti bejelentőt. Mindezt az út közepén vészvillogó kíséretében.

A kérdésre visszatérve, egy karambolnál az első teendő az, hogy a saját és mások biztonságát megóvjuk, ne okozzunk újabb balesetet. Ha nem is vagyunk településen kívül, egy elakadásjelző háromszög jól jött volna az amúgy forgalmas, 70 kilométer/órás haladást engedélyező főúton, legalább 30 méterrel előbb. Ha nem történik személyi sérülés, a felelősség kérdésében megegyeztek, semmi sem indokolja az úton maradást. Szépen le lehet húzódni, jelen esetben ki lehet hajtani a benzinkúthoz, és ott elintézni a papírmunkát. Ha bármi oknál fogva, akár egy rövid időre is mégis az út közepén kell maradni, fel kell venni a láthatósági mellényt, az nem csak éjszaka célszerű.

Elrettentésül egy eset, amikor egy leállósávban lerobbant autó sofőrje halt meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://e-tanu.blog.hu/api/trackback/id/tr64324143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ifarkas 2012.05.07. 13:09:10

Ezt kár volt feltenni, ugyanis aki a baleseti bejelentő kitöltése, aláírása előtt "elhagyja" a helyszínt, az beszophatja, ha a végén a károkozó fél odaírja, hogy nem is úgy volt, stb, nem ismeri el a felelősséget.
Egyébként meg lehet, hogy rendőrt hívtak, általában fél óra kell hogy kiérjenek, nem sietnek a közlekedési balesetekhez, ha nincs sérült.

kercsi vííí 2012.05.07. 19:36:50

Neked nem lehet sok tapasztalatod a balesetek terén. Ha nincs sérülés, a felek megegyeznek, akkor nem szabad a forgalmat tovább akadályozni. A félreállás még nem a helyszín elhagyása.
süti beállítások módosítása