Nem dohányzom, rühellem a dohányzást, és azon dohányosokat is, akik másokra sincsenek tekintettel. Az alábbi felvétel Budapesten, a Rákóczi hídra való felhajtáskor készült. Az autó utasa egy jól irányzott mozdulattal kidobja a csikket az ablakon. Ez egyfelől szemetelés, ami szabálysértésnek számít, másfelől egy ilyen akár közlekedés biztonságának veszélyeztetése is lehet, ami már bűncselekményi kategória.

Bár most az utas gyújtott rá, de ha már a témánál vagyunk, jómagam úgy gondolom, a vezetés közbeni dohányzást be kellene tiltani, mert rendkívül balesetveszélyes. Egyfelől lefoglal egy kezet, így egy váratlan helyzet esetén nincs esély gyors korrigálásra, másfelől a lehulló parázs is gondokat okozhat. Sokkal veszélyesebbnek tartom, mint a vezetés közbeni telefonálást.

Neked mi a véleményed?

A bejegyzés trackback címe:

https://e-tanu.blog.hu/api/trackback/id/tr825123578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abipook 2013.03.08. 19:34:17

Teljesen egyetértek. Aki az autóban megtűri a füstöt, az elhasznált csikket is tűrje meg. Ha más nincs, lehet külön autós hamutartót is kapni pár száz forintért. De a legjobb tényleg a vezetés közbeni dohányzás betiltása lenne: elvonja a figyelmet, lassabban tud reagálni a sofőr egy váratlan közlekedési szituációra. Egyszerűen nem értem, hogy miért nem lehet a szál cigaretta idejére megállni (amíg dohányoztam, én is így tettem). Rövidebb utazást ki lehet bírni nélküle is, hosszabb utak alkalmával pedig amúgy sem árt bizonyos időközönként egy kis szünetet tartani.
süti beállítások módosítása