Megfújattam volna a szondát azzal, aki a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet módosítására vezetői szinten áldását adta. 2014. július 19-től biciklivel már főutakon is lehet ittasan közlekedni, persze, ha a kerékpáros "a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban" van. Az új szabály több problémát is felvet, erről a Lánglovagok Egyesület tiltakozásában lehet olvasni.

Azt az autósok nap mint nap tapasztalják, hogy egyes kerékpárosok fittyet hánynak a közlekedési szabályokra. Ahogy a felvételen is látszik, Budapesten, a XI. kerületben, a Bartók Béla úton egy biciklistát túlságosan nem hatotta meg a piros lámpa.

 

Előre félek, mi vár ránk, ha az alkohol hajtja őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://e-tanu.blog.hu/api/trackback/id/tr376538295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leadfoot 2014.07.23. 17:13:10

Vicces a kurva nagy Heineken reklám a "nyiss a városodra" szlogennel a poszt alatt. :-D

Rocko- 2014.07.23. 20:30:28

az egyirány utcákat is letojják. (igen, azokat, ahol nem engedik a szembehaladást.)

Nerevaryne 2015.11.30. 11:22:00

Szerintem felesleges a kerékpárosokat kitüntetett figyelemmel illetni az utakon. KRESZt mindig betartó kerékpárosként (igen, mindent betartok) látok idióta gyalogost, autóst, motorost és kerékpárost is az utakon. Ha idióta valaki akkor mindegy milyen jármű van alatta, ha van egyáltalán: a gyalogos ugyanúgy átmegy a piroson, a motoros száguld, az autós nem indexel, leszorít, a kerékpáros meg cikázik. Az autós annyival rosszabb, hogy mivel teljesen védve van még az se hajtja a biztonságos közlekedésre, hogy félti az életét.
süti beállítások módosítása