Folytassuk a buszos kiszorítósdit, ezúttal Budapesten, a Thököly úton. A 112-es busz beállt a megállóba, a mögötte érkező 7E busz viszont lendületből kikerülte, és ment tovább a Keleti pályaudvar felé, hiszen zöldre váltott a lámpa. Csakhogy szemből balra, a Dózsa György útra szabálytalanul egy turistabusz akart bekanyarodni, ráadásul úgy, hogy az elejével belógott a buszsávba. A 7E vezetője mit sem törődve velem, félig áthajtott a sávomba. A gyors helyzetfelismerésemnek, illetve az intenzív fékezésemnek köszönhetően nem történt baleset. Szerencsére kerékpáros sem volt mellettem. A felvétel elölre E-tanúval, hátrafelé Isaw Extreme kamerával készült.

Ahogy ezek a képek is mutatják, személyautóval nem tanácsos BKK (BKV)-busznak ütközni.

A bejegyzés trackback címe:

https://e-tanu.blog.hu/api/trackback/id/tr496546133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cso zsi 2014.07.26. 20:21:55

Nem tudom mennyire tilos ott a turistabusz balra kanyarodása, de az ott egy kanyarodósáv úgy 2-3 hónapja. A Verseny utca helyett a BKV-buszok ott hajtanak rá a Dózsára.

E-Tanú 2014.07.26. 20:25:56

@cso zsi: Látszik a videón a balra kanyarodni tilos tábla.

Tron65 2015.01.08. 16:16:39

Érdekes, én pont egy balra kanyarodó sávot tudtam felfedezni, ráadásul virító zöld rendőrlámpával.
Vagyis a turistabusz jogosan volt ott és akkor, teljesen érthető a meglepetése, hogy szemből, a megállóban megálló busztársát a szembejövő sávon megelőző kék busz megjelent előtte.
süti beállítások módosítása