Egy ételszállító fiatalember alakított Budapesten, a XI. kerületben a Kondorosi úton. A Fehérvári út és a benzinkút kihajtója előtt a kocsival a megállni tilos tábla ellenére állt le. Amikor a közelébe értem, még ment az elakadásjelzője, majd még közelebb érve - ahogy már kezdtem volna a kikerülését - kikapcsolta az elakadásjelzőt, és index használata nélkül elindult. Mindezt még megspékelte, hogy a jelzőlámpa piros-sárga jelzésén áthajtott, amit ugyebár nem lehet.

 

A helyes magatartás az lett volna, ha a megállni tilos tábla ellenére nem áll meg, nem véletlenül van ott a tábla. Ha meg elindul, vegye figyelembe a mögüle érkező járműveket, azok távolságát, és használja az indexet.

A bejegyzés trackback címe:

https://e-tanu.blog.hu/api/trackback/id/tr87144205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leadfoot 2015.02.05. 17:05:06

"a jelzőlámpa piros-sárga jelzésén áthajtott"

Hogy min hajtott át?
Értem én, hogy nagyon kellenek a kirakható esetek, de könyörgöm...

www.kepfeltoltes.hu/150205/Image1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

E-Tanú 2015.02.05. 17:08:30

@Leadfoot: Tudod, van ott az a vonal. Na, amikor azt átlépi, akkor a lámpának zölden kell világítania. Hiába jössz olyan képkockával, hogy zöld a lámpa, amikor a kocsi már áthajtott a vonalon bőven.
süti beállítások módosítása