Egyszerűen érthetetlen, a kerékpárosok számára miért nem egyértelmű a KRESZ: a gyalogos átkelőhely nem a járművek részére van. A kerékpár járműnek minősül, a zebrán kerékpározásnak nincs helye.

A felvétel Budapest XI. kerületében, a Fehérvári út és a Bocskai út kereszteződésében történt. A szituáció verbális tekintetben még a kerékpárosnak állt feljebb.

Még jó hogy nem lett egy kis kakaskodás, mint a Fehérvári úton korábban történt hasonló esetben.

A bejegyzés trackback címe:

https://e-tanu.blog.hu/api/trackback/id/tr617283681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nerevaryne 2015.11.30. 10:36:20

Itt pontosan mi a baj? Hogy meg kellett állni a zebránál? A gördeszka nem minősül járműnek, a roller se, ha az suhan át akkor nem gond?

wasquez 2015.12.13. 11:03:01

Szerintem ugyanazért nem világos a kresz, amiért az autósoknak nem világos, mondjuk, hogy a buszmegállóban tilos megállni, még utas ki-be szállás idejére sem! Aztán hol áll meg minden autós? A busz meg áll mögötte tele utasokkal!

Jessybátsi 2017.07.03. 06:55:33

@Nerevaryne: A kerékpár jármű. Ha tekered, akkor ugyanúgy járművel veszel részt a forgalomban. És ha emlékeim nem csalnak, akkor a zebrán csak gyalogok kelhetnek át, az úton pedig járművel erősen ajánlott hosszában közlekedni.
süti beállítások módosítása