A hétvégén ismét tűzoltó- és rendőrnap Budapesten. A városligeti rendezvényt tavaly tragikus esemény árnyékolta be, egy bemutatót követően elszabadult rendőrló kivágtázott a Dózsa György útra, ahol egy személyautó elgázolta. A ló a helyszínen elpusztult. A balesetről a gázoló autó mögött haladó kocsi fedélzeti kamerája készített felvételt.

A Volkswagen Sharan a Dózsa György úton a Városligeti fasor kereszteződésénél a jelzőlámpa zöld jelzésére indult el, és folyamatosan gyorsított. Legalább 50 km/h sebességgel haladt már, amikor a Dvorzsák sétány felől bevágtázott a ló. A sofőrnek óriási szerencséje volt, ha egy másodperccel később érkezik, akkor az állat teljesen elé kerül, és könnyen lehet, hogy a ló az első szélvédőn át az utastérben találja magát (fotók a balesetről).

A "menetirányú sebesség változása" grafikonon látszik, hogy a Volkswagen mögött érkező autós csak akkor veszi le a lábát a gázról, amikor a ló átér a menetiránya szerinti oldalra. Rögtön utána intenzív fékezésbe is kezd. Mivel nem loholt az előző autó nyomában, nem keveredett bele a balesetbe. Ha szorosabban haladt volna, akkor nagy valószínűséggel belecsapódik a lóba.

A felvételt készítő autós - amúgy az egyetlen járművezető, aki megállt, telefonon segítséget hívott, és maradt tanúskodni - a helyszínen a rendőröknek azt mondta, a ló befutott, és a két útpálya között megállt, hezitált, majd elindult, és úgy csapódott a kocsinak. Csak a felvétel megtekintése után döbbent rá, nem így történt, az állat megállás nélkül, egyenesen a kocsinak rohant. A felvétel alapján a téves emlék azért lehetett, mert a középső sávban haladó Volkswagen és a belső sávban kicsit lemaradva haladó másik autó között bukkan fel egy pillanatra a ló. A sofőr feltehetőleg ekkor vette észre, és ez a "lóvillanás" a szemnek olybá tűnhetett, mintha az állat állna, vagy éppen elindulna.

Arról nem tudni, mi lett az ügy vége, feltehetőleg a lovas rendőrt szabálysértési eljárás keretében marasztalták el, a rendőrség pedig megtérítette az autós kárát.

A rendőrök és tűzoltók idén is mindenkit szeretettel várnak április 25-én, szombaton a rendezvényre!

A bejegyzés trackback címe:

https://e-tanu.blog.hu/api/trackback/id/tr287384268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása