Esélyem sem lett volna a túlélésre, ha nem tudom, ebben a kereszteződésben az autósok nagy része vadbarom, és képtelen a jobbkézszabály betartására.

 

Budapest, XI. kerület, Fogócska utca és Csurgói út kereszteződése. A Csurgói úton a Fehérvári út felől a Tétényi út irányába haladóknak elsőbbséget kellene adniuk a Fogócska utcából érkezőknek. Nem szokás. A felvételen látható billenőplatós teherautó vezetője sem tette. A monstrum legalább ötvennel száguldott át a kereszteződésen.

A teherautó aztán a Tétényi útra kanyarodott, és a Sáfrány utca felé vette az irányt, több mint ötvennel vágtázott tovább.

Csúszó-mászó BMW

Címkék: pest megye személygépkocsi

2018.01.18. 21:41

Az ilyen agyatlanok miatt hallnak meg ártatlanok az utakon.

A helyszín Budaörs, Kinizsi utca. A felvétel magáért beszél.

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróságon folyik büntetőeljárás az ellen a férfi ellen, aki 2013. június 18-án Budapesten, a Kossuth Lajos utcában a 107E busz elé bevágott, majd elhajtott. A buszon nyolcan sérültek meg, köztük egy 22 hetes kismama.

A december 6-i tárgyaláson hat tanút hallgattak meg, mindannyian a buszon ültek. A tanúk egyike sem látta, amit a busz fedélzeti kamerája rögzített, csak azt tudták elmesélni, hogy a hirtelen fékezés miatt mi történt velük. Az egyikük például lefejelt egy üvegfalat, egy másikra szilánkok estek. A kismama esetében a magzatnak szerencsére nem esett baja.

Az egyik legérdekesebb tanú egy idős nő volt, ő láthatóan belemélyedt a témába, a Mercedes-Benz Citaro busz konstrukciós hibáját emlegette, valamint a buszsofőrt hibáztatta a hirtelen fékezésért. Persze látni nem látott ő sem semmit, a videón azonban egyértelműen kitűnik a vészfékezés indokoltsága.

A vádlott sajnálkozását fejezte ki a történtekért, és azt állította, nem érzékelte, hogy ekkorát fékezett a busz, ezért hajtott el.

A tárgyalás jövő év februárjában folytatódik, addigra az igazságügyi szakértő jelentése is elkészül, és még két tanú kihallgatása hátravan.

Jó az úgy

Címkék: budapest újbuda szemétszállíts

2017.12.08. 18:47

Nem nevezném a nap dolgozójának a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. videón látható munkatársát.

A helyszín Budapest, XI. kerület, Rátz László utca. A kukás egy legyintéssel elintézi, hogy az útra is hullott a szemétből. Pár perccel később környékbeli lakók szedték utánuk fel a földről az el nem szállított szemetet.

Amúgy a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 196. § (1) a) pontja szerint a közterületen, a közforgalom céljait szolgáló épületben, vagy közforgalmú közlekedési eszközön szemetel, ezeket beszennyezi, szabálysértést követ el.

Budapesten, a Jászberényi út Tárna utca és Kozma utca közötti szakaszán egy kamionos nem állt be az udvarra, hanem a forgalommal szemben az úton leparkolt, és úgy pakolták róla az árut.

A Jászberényi úton a belváros felé próbálkozni haladók körülbelül egy kilométeres masszív dugóban találták magukat, a másik irányban (ahogy a felvételen is látszik) a kisebb forgalom és az elsőbbség okán kedvezőbb volt a helyzet.

Kicsit sem felháborító.