Van olyan robogós, amelyik nem csak a piroson való áthajtásra formál jogot, hanem a zöldön is akkor, ha gyalogos állja útját.

Budapest, VIII. kerület, József körút és Üllői út kereszteződése. A gyalogosok gondolták, még átjutnak, hiába váltott pirosra nekik egy lámpa, egyikük azonban túlfeszítette a húrt. A robogóst nem túlságosan izgatta.

Aszfaltszex

Címkék: budapest zebra gyalogos jelzőlámpa smarty

2017.05.31. 18:12

Kopott a gumi rendesen. A csajnál az izgalom a tetőfokára hágott.

 

Budapest, V. kerület, Pest alsó rakpart. A nőci a csávóját némiképp hátrahagyva úgy gondolta, átmegy a piroson, ha már észak felé a kocsisor be van állva. Csakhogy a másik irányból jöttem, láttam, satuztam. Na ugye, hogy a nőnek a férfi mellett a helye?

Megint egy potenciális gyilkos BMW-s. Ezúttal az M5-ösön.

A felvételt készítő autós alaposan elbambult, és előzés után nem ment vissza a külső sávba. Ez egyértelmű hiba. Pechére alsó hangon 160-nal érkezett egy BMW mögötte, és beállt a seggébe. Ezt azonnal észlelte, de lehetősége sem volt sávot váltani, mert a BMW már rögtön kerülte ki jobbról, és úgy jött vissza, hogy a belső szalagkorlát felé szorította. Ha az autós nem húzza el a kormányt, összeütköznek.

 

A történet itt még nem ér véget, a BMW-s visszament a külső sávba, majd büntetőleg ráfékezett. És persze ahogy ilyenkor az ilyen értelmes lényektől várható, elkezdett mutogatni, hogy gyere, gyere, nyugodtan előzz meg. Az autós ebben nem volt partner, és lemaradt. A BMW-s utána még egyet előzött, és pár száz méter után el is hagyta az autópályát.

Az ilyeneknek kéne elvenni örök életre a jogosítványát. Mielőtt ölnek.

Itt a maga valóságában lehet látni a BMW-sekről egy kórképet.

Keresd a hibát! Avagy hogyan is kéne reagálni a szirénahangra…

A helyszín Budapest, XI. kerület, Fehérvári út, az Október huszonharmadika utca kereszteződése. Az eső esik, így az út- és látásviszonyok korlátozottak. Egyenesen haladtam volna tovább a Fehérvári úton, nekem zöld volt a lámpa, mégsem tettem. Hogy miért? Mert szirénahangot hallottam, és nem tudtam megállapítani, merről és milyen messziről jön, csak azt, hogy nagy valószínűséggel a kereszteződés felé közeledik egy megkülönböztető jelzéseket használó jármű. Ezért megálltam.  

 

Mást különösebben nem hatotta meg a szirénaszó, annyira, hogy még a sárgán, más pedig még a piroson is áthajtott. Végül ők nem voltak a mentők útjában, de akár lehettek is volna. A mentőknek nagyon észnél kell lenniük, mert egyeseknek saját és mások életénél, saját és mások biztonságánál sokkal fontosabb néhány másodperc előny.

Ha valaki képes valóságában nézné meg, milyenek a kéklámpások balesetei, itt megteheti.

Őzek a 34-es főúton

Címkék: állat vadveszély

2017.01.08. 19:42

Ahol egy van, ott lesz több is - gondolta az autós, akivel a felvételen látható eset történt meg. Jól gondolta. Jász-Nagykun-Szolnok megyében a 34-es főúton haladt Fegyvernek irányából Kenderes-Bánhalma felé. Egyszer csak jóval előtte átrohant egy őz (17:54:05), ezért fékezett. Szerencséjére, így két másik őz nem a kerekei alatt vagy az utastérben végezte.

A felvételen látható egy vadveszélyt jelző tábla, de a másik irányba mutatóan, és az őzek előtt, tehát nem a vadveszélyes szakaszon történt az eset. Az autós irányába valószínűleg tábla sem volt, Google  utcaképen sincs nyoma. Ez gázolás esetén a felelősség megállapítása miatt rendkívül fontos.

Állattal való ütközés akár tragikus is lehet, nem csak az állatra tekintettel. Itt képekben is meg lehet erről bizonyosodni.