Budapesten, a XI. kerületi Fehérvári úton a balesetveszélyes útterelésről a Tizenegyker blog számolt be nemrégiben. Most ugyanezt a helyszínt a villamosvezető szemszögéből mutatom be.

Aki nem tudná, közműzavar elhárítás miatt útfelbontás volt, ezért az autóforgalmat az egyik irányban a villamossínre terelték. Csakhogy a sofőröknek nem sikerül megadniuk az elsőbbséget a kötöttpályás tömegközlekedési járműnek. A villamosok a karambolt megelőzvén csilingelni kényszerülnek. A felvétel tanúsága szerint ezt a csilingelést egy autóvezető zokon vette, és a középső ujjának mutogatásával honorálta. Végül még egy szabálytalan, indexelés nélküli sávváltást is lebonyolított.

A kocsi hátsó szélvédőjén Fox Autorent felirat volt olvasható. A kérdés az, hogy az illető bérelt autóval janizott, vagy a cég egyik munkatársáról van szó?

Amúgy nemrégiben ugyanitt autósként én is hasonló helyzetbe kerültem, és örök hála a villamosvezetőnek, hogy megnyomta a csengőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://e-tanu.blog.hu/api/trackback/id/tr25974564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ergerberger 2014.04.25. 19:56:18

Hova a faszba kellett volna megadnia az elsőbbséget, ha előtte piros van meg zebra, mellette meg egy kibaszott járdasziget?
Hová kellett volna mennie a villamos elől?

Az meg mi a tökömért csengettyűzött rá, mit várt, hová megy előle az autós?

lyken 2014.04.26. 09:04:14

Azt értem, hogy 0:55-nél a villamos priorizált zöldet kapott 2 másodperccel korábban. Előtte ugyanakkor 0:06-nál látszik, hogy egy terelő műtárgy feltereli az autós sávot a sínre. Nem csoda, hogy beintett a lecsengetésért. Az autós nem indulhat el a villamosnak szóló zöldre.

lyken 2014.04.26. 09:14:25

Ja, közben olvastam a video utáni részt...
"Csakhogy a sofőröknek nem sikerül megadniuk az elsőbbséget a kötöttpályás tömegközlekedési járműnek."
1. Bő követési táv volt köztük.
2. Szomorú szokás a magyar utakon, hogy amíg belátható egy sáv előre, addig az illető aki megy rajta, a magáénak tekinti. Aki be merészel menni elé az paraszt és pont.
süti beállítások módosítása