Tipikus hiba, hogy nem a megfelelő lámpát nézi a sofőr.

Budapesten, a XI. kerületben a Galvani útról balra, a Fehérvári útra kanyarodott egy fiatal nő az autójával. Csakhogy az egyenesen haladóknak volt zöld a lámpa. Hiába dudáltam, nem vette a lapot.

Miután a Zsombor utcában leparkolt, felvilágosítottam arról, hogy ezt jól benézte, és elég csúnyán is végződhetett volna.

Kis híján lezúztam egy Fordot, mert a vezetője ész nélkül próbált egy autónyi előnyre szert tenni a piros lámpánál.

A helyszín Budapest, XV. kerület, Szilas park. A Pólus center felől érkeztünk a Nyírpalota úti kereszteződéshez. A külsőből átmentem a belsőbe, ekkor körültekintés és index nélkül bejött elém a Ford. A satuféknek köszönhetően nem mentem bele.

A Ford anyósülésén amúgy egy kutya utazott. Jobban is vigyázhatna az autó vezetője, mert baleset esetén a kutya úgy elrepül, hogy akár a fejét is levághatja. Láttam már ilyen videót.

Határozott befejezéssel zárult egy bizonytalan manőver Budapest XI. kerületében.

 

A Csurgói úton láthatóan nem tudta a Volkswagent vezető fiatalember, merre is kellene mennie. Az Albert utcai kereszteződésből visszatolatott, neki egy parkoló autónak.

Talán nem kéne vezetés közben telefonálni?

Nem először, és biztos vagyok benne, hogy nem utoljára kell a UNIX autóalkatrész-forgalmazó cég autóival foglalkozni.

Ezúttal Budapesten, a XI. kerületben a Fehérvári út és a Kondorosi út kereszteződésében alkotott az egyik sofőrjük.

 

A kisáruszállítóval a Kondorosi úton úgy haladt tovább, hogy a balra kanyarodó sávból ment egyenesen, balról kikerülve a szemből, balra, a Fehérvári útra kanyarodó személygépkocsit, aztán a záróvonalnál megelőzött még egy kocsit, végül visszatért a sávjába. Nagyon sietős lehetett visszaérni a közeli telephelyükre.

Most nem ölt meg senkit.

Budapest, XI. kerület, Budaörsi úti aluljáró a Beregszászi útnál. A balra kanyar egy kicsit előrébb sikerült az opelosnak, ráadásul az egyenesen haladó sávból.

 

Kicsit meglepődött a kocsi vezetője, amikor rájött, valójában az M1-M7 alatti aluljáróba tart a bicikliúton.