Sikerült október 22-én délután egy balesetet rögzíteni a fedélzeti kamerámmal. A Nagymező utcában a Bajcsy-Zsilinszky út felé a piros lámpánál álltam, éppen azon morfondíroztam, hogy nyomjam-e még a rögzítés gombot a trolibuszra rátatapadt, pirosban áthajtó autóra, ekkor azonban a ház takarásából az út közepére repült egy biciklis, amit egy taxi ütött el.

Mind a Peugeot taxi, mind a kerékpáros a Podmaniczky utcából érkezett. A taxis elmondása szerint jobbra ívelve, a Kálmán Imre utcába akart hajtani, rá is dudált a biciklisre, ami viszont a személyautó jobb oldaláról balra (az út vonalvezetése szerint egyenesen), a Bajcsy-Zsilinszky úton akart továbbhaladni.

Az ütközés feltehetőleg pont abban a pillanatban történt, amikor a taxi a ház takarásából előbújik. Ezt követően a kereszteződés közepéig repül a biciklis, akin bukósisak nem volt, így a feje búbját alaposan beverte, amiből csurogni kezdett a vér. A személygépkocsi a Kálmán Imre utca sarkán állt meg.

Az elesett kerékpároshoz járókelők rohantak oda, és levitték az útról. Viszont a bicikli is el lett mozdítva, amit ilyenkor nem szabad, mert személyi sérüléses balesetnél rendőrségi helyszínelés következik.

A személygépkocsi a jobb oldalán karcolásokkal megúszta, a Csepel bicikliben láthatóan nem esett kár, talán egy centírozás nem árt majd a kerekének. A biciklis 35 év körüli férfi a fején esett nagy seb miatt tetanusz nélkül nem ússza meg, és valószínűleg agyrázkódást is kapott, ami miatt a helyszínen nem is volt nagyon kommunikatív.

A könnyű sérülés miatt szabálysértési eljárás indul. Nem lesz könnyű dolga kibogozni a rendőröknek az esetet, én osztott felelősségre tippelek, amennyiben a kerékpáros tényleg a Bajcsy-Zsilinszky úton akart továbbhaladni a Deák tér felé, és nem azt történt, hogy mindketten a Kálmán Imre utcába hajtottak volna, és a taxis nemes egyszerűséggel elsodorta.

Képekben ugyan, de érdekes vagy éppen tragikus taxis és kerékpáros balesetek a Lánglovagok.hu tűzoltóportálon találhatók.

A bejegyzés trackback címe:

https://e-tanu.blog.hu/api/trackback/id/tr223323313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csakezértregeltem 2011.10.23. 12:59:15

lol b+ semmit nem látni..egy kis pötty vmi bekerül oda messzire középtájon

E-Tanú 2011.10.23. 13:03:27

@csakezértregeltem: Tedd ki egész képernyősbe. 40-50 méterről egy nagylátószögű kamerával ennyit lehet látni. Nyilván jobb lett volna a taxis mögött haladni, de ne legyünk telhetetlenek.

StopSzmog 2011.10.23. 15:59:38

"rá is dudált a biciklisre"

és akkor mi van? így már nyugodtan áthajthat rajta?

E-Tanú 2011.10.23. 16:50:23

@StopSzmog: Igen, ez a dudálás szerintem pont a taxis felelősségét jelzi, mert érezte, abban a sávban van a kocsijával, amelyiken a Bajcsyn kéne továbbhaladnia.
süti beállítások módosítása