Sokszor felmerül ez a kérdés. Érdemes a KRESZ-t megnézni, főleg azoknak, akiknek nincs jogosítványuk, mert bizony a gyalogosokra és kerékpárosokra igen részletes szabályok vonatkoznak.

A felvételen látható, rollert toló férfi egyértelműen nincsen tisztában a saját közlekedésére vonatkozó szabályokkal. Az előttem haladó autósnak nemtetszését fejezte ki, amiért nem adott elsőbbséget neki. De miért is kellett volna? Semmiért, ez ugyanis egy kerékpárút, és az ott áthaladóknak elsőbbségadási kötelezettségük van a "sima" úton érkezőkkel szemben.

A helyszín Budapest XI. kerületében, a Fehérvári úton, a Hamzsabégi út kereszteződése előtt. Ez az útszakasz volt híres arról, hogy a felújítása után megfelelő táblázás nélkül nyitották meg a forgalmat rajta, a Fehérvári-Hamzsabégi kereszteződés kialakítása pedig olyan szerencsétlen, hogy heti szinten ütik ki az irányjelző táblát az autósok.

A bejegyzés trackback címe:

https://e-tanu.blog.hu/api/trackback/id/tr794684492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása