Mentőautó miatt elakadt autóbusz bénította meg a Karinthy Frigyes utat Budapest XI. kerületében. December 20-án a karácsonyi, illetőleg a kora esti csúcsforgalomban (a kamera órája egy órával többet mutat) a Karinthy Frigyes úton, a Bercsényi utcai kereszteződésnél állt meg egy mentőautó, amely kéklámpával érkezett. A BKV-busz sofőrje nem akceptálta az életmentést, a menetrend az menetrend, az útvonal az útvonal, így perceken át nyomta a dudát. Miután rájött, hatástalan, engedte leszállni az utasokat, és civil segítséggel visszafordult. Eközben a Fehérvári út felől a Karinthy Frigyes úton, valamint a Bercsényi utcában jócskán feltorlódott a kocsisor.

Az eset elgondolkodtató. A járdán a gyalogosvédő oszlopok nem csupán a szabálytalankodók elé görgetnek fizikai akadályt, hanem a mentők, rendőrök vagy tűzoltók olyan módú leállását is megakadályozzák, mely révén a forgalom zavartalanul fennmaradhatna.

A BKV sofőrjének reagálását felháborítónak tartom, viszont azt nem értem, hogy a mentőautó kék-piros lámpája miért folyamatosan égett, nem pedig villogott.

A bejegyzés trackback címe:

https://e-tanu.blog.hu/api/trackback/id/tr684975318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tron65 2015.01.08. 16:26:51

Érdekes, újabban a rendőrök lámpája sem villog, ha megállnak.

Tényleg: a piros villogó micsoda????
süti beállítások módosítása