Úgy tűnik, van olyan zebra, ahol a gyalogosoknak még a piros jelzés alatt is elsőbbségük van, legalábbis egy autós így gondolja. Budapest, XI. kerület, Fehérvári út, a Fővárosi Művelődési Ház megállója. A gyalogosok nagyon siethettek a villamoshoz, az előttem lévő autós meg tolerálta, sőt, elősegítette a szabálytalankodásukat. Amúgy felesleges volt a sietség, a piros lámpa miatt a villamos még jó darabig állt a megállóban.

A felvétel elején még egy agyatlan autós is látható, akit nem zavart, hogy a konténer és a parkoló kocsik miatt nincs külső sáv, csak ráment a lyukra, nem tudott volna várni néhány másodpercet.

A bejegyzés trackback címe:

https://e-tanu.blog.hu/api/trackback/id/tr625399296

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A gyalogos elsőbbsége a KRESZ szerint 2019.12.15. 10:47:33

A gyalogos elsőbbsége sok vitára adhat okot, ugyanis a legtöbben ismerik a szabályokat, de nem elég pontosan, így most ebben a cikkben utánajárunk a szabályoknak. KRESZ-szabályok A KRESZ külön részt szentel a gyalogos közlekedésére vonatkozó szabályokr…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AskmeLater30 2013.07.10. 20:45:13

Mégis mit kellett volna csinálnia? Közéjük hajtani és elütni őket?

Perillustris 2013.07.26. 20:40:47

Athénban ez a hétköznapi: ha vannak gyalogosok, akkor is megállnak a kocsik, ha amúgy zöld a lámpájuk. Ha nincs gyalogos, akkor is mennek, ha piros.

Nagyon ritkán van ebből baleset.

Persze nem azt mondom, hogy ez a követendő, de azt állítom, hogy a biztonságos átkeléshez nem a lámpák színét kell elsősorban figyelni, hanem a forgalmat. Két hete egy fehér furgonos lazán átment a piroson, előttünk, amikor a 2x2 sávos út felénél jártunk. Nem vette észre a lámpát, elbambult.

E-Tanú 2013.07.26. 21:29:46

@Perillustris: Nekem más az athéni tapasztalatom. A kocsik se zöldnél, se pirosnál nem állnak meg a gyalogosoknak.

Perillustris 2013.07.26. 21:30:41

@E-Tanú: Jó, hát kellenek elszánt gyalogosok. :)
süti beállítások módosítása