Maradjunk még egy kicsit Budapesten, a Fővám téren. A felvétel legérdekesebb eleme most nem az a csökkent értelmi képességű, aki átfutott a megállóba érkező villamos előtt, hanem a Hop On Hop Off városnéző autóbusz.

A buszvezető több szabályt is vétett: zebrán előzött, úgy váltott sávot, hogy az adott sávban éppen egy villamos volt, amelyet ezzel fékezésre kényszerített, valamint jogosulatlanul használta a buszsávot.

Ahogy ezen képek mutatják, busznak sem érdemes kekeckednie egy villamossal.

A bejegyzés trackback címe:

https://e-tanu.blog.hu/api/trackback/id/tr876736143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Albu 2014.09.27. 19:21:31

A cikk minden eleme nettó faszság vagy helyesírási hiba.

Egyetlen kivétel, hogy már nem a menetrend szerinti, hanem a közforgalmú busz használhatja a buszsávot (változott a Kresz.), és ez vitatható.

A prepozíciókat címben is kisbetűkkel.
Nincs előzés a felvételen.
Kijelölt gyalogátkelőhelyen is szabad a kikerülés.
Sávváltásnál is lehet a másik sávban valaki, sőt, indokolt esetben kis mértékben akadályozhatod.
A villamos éppen elindult.

kercsi vííí 2014.09.27. 19:45:42

@Albu: Öcsém, legalább nézted volna meg a KRESZ-t, mielőtt öntöd magadból a hülyeségeket. 36. § (8) a) a menetrend szerint közlekedő autóbusz és trolibusz, a villamos, továbbá 20 és 6 óra között a kommunális szemét szállítására szolgáló jármű.
Az, hogy ez kikerülés volt vagy előzés, vitatható, meglátásom szerint a villamos elindult, utána jött át a sávba, tehát előzés.
Az előzésre pedig a 34. § -t olvasd már el. Ez a paragrafus vonatkozik értelemszerűen a kikerülésre is, ha szerinted az volt.
süti beállítások módosítása